Noi proteste în România. Cine vor să iasă în stradă

de M.Z.    |    29 Mar 2017   •   16:51
Noi proteste în România. Cine vor să iasă în stradă

Angajaţii de la căile ferate aşteaptă până pe 20 aprilie aprobarea creşterii salariale cu 25%, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla îşi rezervă dreptul să declanşeze acţiuni de protest, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare, potrivit News.ro.

"Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi i-am cerut creşteri salariale cu 25 la sută, departajare în coeficientul de ierarhizare în funcţie de volumul de muncă şi de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci când se fac majorări ale salariului minim pe economie să meargă pe toată grila. Am cerut, de asemenea, condiţii mai bune de muncă, investiţii, pentru că nu s-au mai făcut de 27 de ani, atragerea fondurilor europene, material rulant, locomotive", a spus liderul FNFMC, Grigore Mare.

El a atras atenţia că, după ce Guvernul a decis ca studenţii să călătorească gratuit, a crescut afluxul de călători şi există riscul să nu fie destule vagoane pentru a face faţă transportului. De asemenea, la case vor fi cozi imense, a mai avertizat Mare. "Dacă negocierile vor eşua, suntem pregătiţi să declanşăm acţiuni de protest cu oprirea lucrului, respectând cadrul legal", a mai spus preşedintele FNFMC.

Săptămâna trecută, sindicaliștii din poliție au protestat mai multe zile la rând, cerând salarii mai mari.

x close