Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbări la metrou. Metrorex montează uși de protecție pentru siguranța pasagerilor

Schimbări la metrou. Metrorex montează uși de protecție pentru siguranța pasagerilor

Schimbări la metrou. Metrorex montează uși de protecție pentru siguranța pasagerilor
25 Apr 2018   •   09:39

Metrorex ia în calcul montarea unor uși în stațiile de metrou

Este vorba despre o discuție pe care Metrorex o are cu un grup francez, pentru montarea unor uși culisante, care să crească siguranța călătorilor după crima din decembrie, când o tânără a fost împinsă în fața trenului. 

Operațiunea este gândită ca un proiect-pilot, un program mai amplu, de instalare a sistemului în toate stațiile de metrou, fiind în analiză, inclusiv cu ideea atragerii de fonduri UE. 

„Pentru sporirea siguranței cetățenilor la metrou, Asocierea TIAB – Grupul VINCI LOGIC IT CONSULT SRL a propus Metrorex implementarea unui “sistem de protecție a călătorilor din stațiile de metrou prin instalarea de platforme cu uși culisante la peron”, în stația de metrou Victoriei 1.

Ca orice propunere primită, în acest sens, se poartă discuții pentru stabilirea căilor de urmat pentru propunerea tehnică, clarificarea aspectelor tehnice și a celor legale pentru implementare unui astfel de proiect pilot.

Implementarea unui proiect- pilot se realizează doar în baza reglementărilor legale.

Totodată, au fost parcurse demersuri legale necesare pentru identificarea unei surse de finanțare însă la acest moment nu există o sursă de finanțare certă”, se precizează într-un comunicat al Metrorex. 
 

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close