Antena 3 CNN Actualitate Social Sebastian Papaiani, internat de urgență la Spitalul Universitar

Sebastian Papaiani, internat de urgență la Spitalul Universitar

Sebastian Papaiani, internat de urgență la Spitalul Universitar
26 Mai 2016   •   13:57

Actorul Sebastian Papaiani a fost internat de urgență la Spitalul Universitar din București, după ce i s-ar fi făcut rău în noaptea de 23-24 mai.

Reporterul Antena 3 Adina Lăcătușu a explicat că Papaiani a fost internat în noaptea de 23 spre 24, dar acum se află în stare bună.

“Se pare că accidentul a avut loc când acesta era acasă. Acum este în stare bună, dar a rămas internat în spital, pentru că medicii vor să îi facă mai multe investigații. Aceștia spun că momentan există suspiciunea că acesta ar fi făcut un atac cerebral, dar nu există confirmare pentru această informație.”

Sebastian Papaiani are 79 de ani.

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești, unde și-a petrecut copilăria, după cum declara într-un interviu, ''într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten...''.

La 17 ani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de fosta Miss România 1936, Crina Cojocaru, care îl determină să treacă peste multe obstacole și să devină actor.

A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București. În 1961, și-a făcut debutul în producția cinematografică ''Purgatoriul nr. 5'', iar în 1963 joacă în comedia regizorului Geo Zaizescu ''Un surâs în plină vară'', unde alături de tânăra și frumoasa actriță Florina Luican, se face remarcat atât de critici, cât și de public. Filmează an de an, însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974).

Dintre piesele de teatru jucate se numără:  ''Astă seară se joacă fără piesă'' de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, ''Domnișoara Nastasia'' de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, ''Livada cu vișini'' de Cehov, regia Sorin Militaru, ''Să nu-ți faci prăvălie cu scară'' de Eugen Barbu, regia Sanda Manu și multe altele.

Rămâne de neegalat în rolurile Plutonier Căpșună din seria ''B.D'', Alecu din ''Astă seară dansăm în familie'', Pompei din ''Toamna bobocilor'' și mai ales Ieremia din serialul TV ''Toate pânzele sus''.

Actorul Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităților, în 2011. În 13 decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close