Antena 3 CNN Actualitate Social Cei doi teroriști care au plănuit să detoneze o bombă de Ziua Națională a României, eliberați de Tribunalul Brașov

Cei doi teroriști care au plănuit să detoneze o bombă de Ziua Națională a României, eliberați de Tribunalul Brașov

Cei doi secui condamnați în urmă cu trei ani, pentru terorism, vor fi eliberați condiționat, în urma unei sentințe definitive dată de către Tribunalul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Cei doi teroriști care au plănuit să detoneze o bombă de Ziua Națională a României, eliberați de Tribunalul Brașov
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2021   •   22:36

Cei doi secui István Beke şi Zoltán Szőcs, arestați în urmă cu trei ani, pentru terorism, după ce ar fi dorit să detoneze o bombă artizanală, la parada de 1 decembrie 2015, în Piața Centrală din Târgu Secuiesc, urmează să fie elibetați condiționat, în urma unei sentințe definitive dată de către Tribunalul de pe lângă Judecătoria Brașov, conform G4Media.

 Începând cu mai 2020, cei doi secui au putut solicita eliberarea condiționată, înaintând patru astfel de cereri, iar în urma conduitei exemplare de care au dat dovadă, comisia din cadrul închisorii a propus de fiecare dată eliberarea.

Instanțele au respins de fiecare dată cererile, în cazul lui István iar în cazul lui Zoltán Judecătoria Braşov a dispus de două ori eliberarea, însă Tribunalul Brașov și-a schimbat sentința după recursul Parchetului.

Cei doi tineri au fost arestați la 4 iulie 2018 și condamnați la câte 5 ani de închisoare cu executare. Opinia publică maghiară dar și parlamentari români și oficiali de la Budapesta au sărit în apărarea celor doi, susținând că aceștia sunt victimele unui proces politic înscenat.

 

×
Subiecte în articol: secui teroristi eliberare conditionata
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close