Antena 3 CNN Actualitate Social Șeful militar al Armatei avertizează: „Din nefericire, s-a produs un anumit dezechilibru”

Șeful militar al Armatei avertizează: „Din nefericire, s-a produs un anumit dezechilibru”

Șeful militar al Armatei avertizează: „Din nefericire, s-a produs un anumit dezechilibru”
de S.T.    |    25 Iun 2018   •   11:39

Un mesaj transmis acum puțin timp de șeful Statului Major al Apărării a stârnit multe pasiuni și solidaritate. Generalul Nicolae Ciucă, un profesionist desăvârșit, detaliază într-un interviu în Observatorul Militar despre ce este vorba în avertismentul său, scrie Radu Tudor pe blog.

Interviu cu general Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării (SMAp):

Domnule general, s-a vehiculat în media, de ceva vreme, că șeful armatei va  trece în rezervă mai devreme, fără să-și ducă mandatul de șef al SMAp la capăt. Cât de adevărate sunt aceste afirmații?

Vă pot spune foarte clar că îmi voi încheia mandatul în conformitate cu prevedererile legii. Afirmațiile pe care le invocați au trezit interesul camarazilor noștri, dar acestea s-au întemeiat, din nefericire, pe un zvon care, întâmplător sau nu, a reușit să se propage și vă mulțumesc pentru posibilitatea pe care mi-o oferiți de a sublinia că, indiferent de circumstanțele favorabile invocate, nu voi ieși la pensie înainte de terminarea mandatului.

Se spunea că voi face acest lucru pentru a putea beneficia de unele avantaje financiare. Nu am venit în armată din rațiuni pecuniare și, deci, nu voi pleca pentru că aș putea avea unele avantaje financiare. 

Zvonistica aceasta pare să se întemeieze pe unele precedente, pentru că, anul trecut, unii comandanți de mari unități, la scurtă vreme după numirea lor în funcții, au preferat avantajele financiare ale unei pensii militare în locul comenzii.

Nu vreau să comentez decizia camarazilor mei, dar pot să vă spun că dacă eram atât de preocupat de aspectele materiale, puteam opta în acest sens în august 2017. Nu am făcut-o atunci, așadar nu o voi face nici acum sau mai târziu, pentru că, mai presus de orice, este vorba de onoarea și demnitatea militară.

Continuarea AICI

×
Subiecte în articol: sef armata solidaritate Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close