Antena 3 CNN Actualitate Social SEZONUL DE TOAMNĂ. Cele mai ciudate curiozități despre toamnă. Ce se întâmplă dacă prinzi frunzele de toamnă?

SEZONUL DE TOAMNĂ. Cele mai ciudate curiozități despre toamnă. Ce se întâmplă dacă prinzi frunzele de toamnă?

SEZONUL DE TOAMNĂ. Cele mai ciudate curiozități despre toamnă. Ce se întâmplă dacă prinzi frunzele de toamnă?
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Sep 2019   •   01:10

SEZONUL DE TOAMNĂ. Știm că toamna e prevestită de toată pregătirea pentru prima zi de școala și ceva mai târziu, de facultate. Însă simțim cu adevărat că a venit atunci când gustăm primul pahar cu must, mâncăm primii sâmburi de nucă sau facem prima plimbare prin parc și ne bucurăm de nebunia de culori cu care pictează frunzele căzute..      

SEZONUL DE TOAMNĂ. Și, totuși, nu ar fi frumos să aflăm mai multe despre sezonul rece? Noi ne-am făcut temele și am descoperit 12 curiozități pe care vrem să le împărtășim cu voi:  

SEZONUL DE TOAMNĂ. 1. În mitologia greacă, toamna este momentul când Persefona este răpită de Hades, Zeul Întunericului. Înnebunită de durere, Demetra, Zeița Agriculturii și mama Persefonei, lasă natura să moară până când fiica ei se întoarce în primăvară.    

SEZONUL DE TOAMNĂ.2. Copiii născuți între Septembrie și Noiembrie au mai multe șanse să prindă vârsta de 100 de ani.

SEZONUL DE TOAMNĂ. 3. Odată cu toamna, nivelul de testosteron atât la femei cât și la bărbați, crește. Oamenii de știință spun că este rezultatul unor instince antice de împerechere sau că intensitatea scăzută a luminii declanșează acest lucru.

SEZONUL DE TOAMNĂ.4. Potrivit studiilor despre comportamentul cuplurilor pe Facebook, toamna este anotimpul când majoritatea persoanelor single își schimbă statusul în „In a relationship” sau „Engaged”. În schimb, vara au loc mai multe despărțiri. 

SEZONUL DE TOAMNĂ. 5.Crizantemele sunt unele dintre cele mai indragite flori de toamna. In Asia, ceaiul de crizanteme este la mare cautare, intrucat ar avea proprietati tamaduitoare si ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.

SEZONUL DE TOAMNĂ. 6.Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare. A spus-o Albert Camus

SEZONUL DE TOAMNĂ. 7.Toamna este un andante melancolic şi gratios care pregăteşte admirabilul adagio al iernii. (George Sand)

SEZONUL DE TOAMNĂ. 8. Cei care locuiesc la Ecuator sau în zona de centru a planetei nu au avut niciodată parte de toamnă. 

SEZONUL DE TOAMNĂ. 9. În timp ce americanii o numesc „fall”, iar englezii „autumn”, ambele denumirii alte toamnei datează din secolul 16. Înainte de asta, anotimpul purta numele de „harvest” (sezonul recoltelor). 

SEZONUL DE TOAMNĂ. 10. Un studiu a dezvăluit faptul că bărbații consideră femeile mai atrăgătoare în sezonul rece. 

SEZONUL DE TOAMNĂ.11. Cercetătorii au descoperit că în timpul lunilor de toamnă bărbații sunt mai predispuși să stea în pat și să se uite la filme romantice cu iubitele lor. Frigul activează dorința de căldură și confort alături de ceilalți. 

SEZONUL DE TOAMNĂ. 12. Se spune că ai noroc dacă prinzi frunze pe timp de toamnă. Fiecare dintre ele reprezintă o lună norocoasă anul următor, scrie howandwhy.ro.

×
Subiecte în articol: curiozitati
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close