Antena 3 CNN Actualitate Social Sezonul sărbătorilor! Obiceiuri magice în Sezonul sărbătorilor!. Ce să faci

Sezonul sărbătorilor! Obiceiuri magice în Sezonul sărbătorilor!. Ce să faci

Sezonul sărbătorilor! Obiceiuri magice în Sezonul sărbătorilor!. Ce să faci
23 Dec 2016   •   13:18

Sezonul sărbătorilor! Google aniversează Sezonul sărbătorilor! cu un Google Doodle minunat. Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi în Sezonul sărbătorilor! la Bethleem, în Cisiordania, într-un context economic şi de securitate mai favorabil decât anul trecut, potrivit responsabililor din sectorul turistic, informează joi AFP. Sezonul sărbătorilor! 

Sezonul sărbătorilor! Brad de Crăciun în Piața Ieslei

Sezonul sărbătorilor! Ca în fiecare an, un brad uriaş de Crăciun acoperit cu decoraţii aurite a fost instalat în Piaţa Ieslei, alături de Biserica Naşterii Domnului, construită pe locul unde s-a născut Iisus Hristos potrivit tradiţiei creştine.

Comercianţii şi responsabilii religioşi contează pe o prezenţă mai importantă decât la Crăciunul de anul trecut, când un val de violenţe antiisraeliene au zguduit Israelul şi teritoriile palestiniene, soldându-se cu moartea a 150 de persoane în trei luni.

Sezonul sărbătorilor! Zeci de mii de vizitatori sunt aşteptaţi la sfârşitul acestui an în locuri importante ale creştinătăţii precum Ierusalim, Nazaret şi Bethleem, unde manifestările vor culmina sâmbătă cu tradiţionala slujbă de la miezul nopţii.

Sezonul sărbătorilor! Jumătate din turiști sunt creștini

Sezonul sărbătorilor! Jumătate dintre cei 120.000 de turişti aşteptaţi de Ministerul Turismului israelian în decembrie sunt creştini.

La rândul lor, responsabilii palestinieni anticipează şi ei mai mulţi vizitatori decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sezonul sărbătorilor! "Există mai multă stabilitate în acest an şi primele cifre indică faptul că va exista o creştere a numărului de turişti în 2016 în raport cu 2015", a declarat Sami Khoury, care conduce site-ul de internet Visit Palestine.

"Nu mai există camere disponibile la hoteluri", a precizat el, fără a putea comunica cifre exacte.

Sezonul sărbătorilor! Val de violențe

Sezonul sărbătorilor! Valul de violenţe care a costat viaţa a 245 de palestinieni, 36 de israelieni, doi americani, un iordanian, un eritreean şi un sudanez nu a încetat, dar s-a diminuat în cursul ultimelor luni, notează AFP.

Pentru a se deplasa în locul naşterii lui Hristos, vizitatorii care vin din Israel trebuie să traverseze zidul care separă Israelul de Cisiordania.

Wahid Al-Laham, un comerciant din Bethleem care vinde suveniruri şi decoraţiuni de Crăciun, spune că afacerile merg mai bine decât anul trecut, cu "80%", susţine el, dar sunt totuşi la un nivel mult mai scăzut decât în anii trecuţi.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close