Antena 3 CNN Actualitate Social Orașul președintelui, acaparat de droguri. Rareș Bogdan: "Cert este că e o realitate"

Orașul președintelui, acaparat de droguri. Rareș Bogdan: "Cert este că e o realitate"

Sibiu și Cluj-Napoca au ajuns în topul negativ al consumului mare de droguri, la un nivel apropiat de București și Constanța. Asta susține europarlamentarul Rareș Bogdan, care vorbește despre faptul că ar trebui ca acest lucru să reprezinte un semnal de alarmă pentru autorități.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   12:26

"Aici e o chestiune care se schimbă. Rutele au fost modificate la nivel internațional, iar aici chestiunea drogurilor, din păcate, afectează inclusiv două orașe care mie îmi sunt în mod deosebit foarte, foarte dragi, pentru că sunt în topul consumului, și mă doare asta: Clujul și Sibiul. Două orașe, în afară de București sau de Constanța.

Cluj și Sibiu au un consum exagerat de mare și chestiunea asta ar trebui să ne ridice... din cauza festivalurilor, din cauza evenimentelor de peste vară. Dar cert este că e o realitate", a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan. 

Peste 100 de persoane au fost prinse cu droguri în ultimele zile, la festivalurile de la malul mării.

"Foarte mulți tineri care aveau asupra lor substanțe interzise au fost scoși din festival, dar au fost și rețele de trafic de droguri destructurate de polițiști. Trimiterea drogurilor în țară s-a făcut cu mult înainte de festival și au fost ascunse în apartamente situate în apropierea locului în care s-a ținut evenimentul. În apartamentele pe care le dețineau, polițiștii au găsit peste 150 de comprimate de ecstasy, precum și ketamină, cocaină și reziduuri de cannabis. Sume de bani. Toate acestea au fost confiscate. Jandarmii spun că este pentru prima oară în ultimii ani când se confruntă cu un număr atât de mare de tineri care au substanțe interzise asupra lor", precizează corespondentul Antena 3, Cătălina Buzoianu.

Zilele trecute, un bărbat care avea două kilograme de droguri în autoturism a fost reținut de polițiști. Totodată, cel mai scump drog, cocaina roz, care se vinde în Miami sau Ibiza cu 500 de euro gramul, a ajuns şi în Constanţa în acest an.
 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close