Antena 3 CNN Actualitate Social Sindicaliștii amenință cu proteste de amploare. Hossu (Cartel Alfa): Miercuri vom fi 10.000 de oameni la Guvern

Sindicaliștii amenință cu proteste de amploare. Hossu (Cartel Alfa): Miercuri vom fi 10.000 de oameni la Guvern

Sindicaliștii amenință cu proteste de amploare. Hossu (Cartel Alfa): Miercuri vom fi 10.000 de oameni la Guvern
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   13:55

UPDATE 14.55 - Circa 10.000 de oameni vor fi prezenţi miercuri, în Piaţa Victoriei, la mitingul pe care îl va organiza, începând cu ora 11:00, Confederaţia Sindicală Cartel Alfa, a declarat marţi, preşedintele Confederaţiei, Bogdan Hossu, într-o conferinţă de presă. 

"Mâine (miercuri n.r) vor fi aproximativ 10.000 de oameni, membri ai Confederaţiei. Nu ne-am propus să dărâmăm Guvernul mâine", a spus Hossu, potrivit agerpres.ro.

----------------------------

Știrea inițială 10.47

Toamna începe cu proteste în Capitală, astfel că sindicaliștii Cartel Alfa au anunțat că vor ieși în stradă miercuri.

Ei spun că sunt nemulțumiți de măsurile Guvernului și se vor strânge în fața Guvernului, la ora 11.

Anunțul a fost făcut marți, de sindicalistul Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, organizație formată din mai multe sindicate.

Princiapala nemulţumire este decizia Executivului de a trece plata asigurărilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, catalogată drept o nouă formă de sclavagism.

În plus, sindicaliștii amenință cu proteste de amploare și avertizează că salariile vor scădea.

”Mâine (miercuri - n.r.) în fața Guvernului, la București, va fi un miting la ora 11. Este un experiment care încearcă transferul taxelor de la angajat la angajator și care astfel anulează creșterile salariale. Astfel, ne confruntăm cu o nouă formă de sclavagism”, a precizat președintele Cartel Alfa, sindicalistul Bogdan Hossu.

Și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a anunțat, marți, că oamenii vor ieși la protest miercuri, alături de cei ai Cartel Alfa.

Nu se știe câte persoane se vor aduna la Palatul Victoria, dar sindicaliștii atrag atenția că acesta este începutul protestelor.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close