Antena 3 Actualitate Social Sindicatele din învățământ amenință cu greva

Sindicatele din învățământ amenință cu greva

25 Aug 2017   •   14:30
Sindicatele din învățământ amenință cu greva
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) amenință cu proteste, începând din toamna acestui an, dacă problemele cu care se confruntă angajații din învățământ nu vor fi rezolvate de către Guvern, se arată într-un comunicat al FSLI.

În acest context, reprezentanții FSLI vor participa luni, 28 august, la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, întâlnire în care aceștia își vor prezenta cele opt probleme majore cu care se confruntă, printre care elaborarea unei Legi a educației naționale, programele școlare învechite, subfinanțarea sistemului, precum și nedreptățile la care sunt supuși angajații din educație.

"Conform Programului de Guvernare PSD — ALDE, cea mai așteptată lege de către elevi, cadre didactice și părinți, este Legea Educației Naționale. Un act normativ realizat cu responsabilitate și supus dezbaterii publice va rezolva cea mai mare parte a problemelor cu care se confruntă de mai bine de 20 de ani sistemul de educație din România", susțin reprezentanții FSLI care vor să afle care este graficul elaborării, dezbaterii publice și adoptării acestei legi.

De asemenea, sindicalisții menționează și situația programelor școlare învechite și neadaptate cerințelor de pe piața muncii, aceștia punctând că elevii nu sunt pregătiți să facă față provocărilor din plan profesional. "Din cauza programelor, sistemul de educație este axat pe partea teoretică, mai puțin practică, iar programul elevilor este sufocant, încetinind dezvoltarea acestora. În opinia noastră, programele școlare trebuie să fie regândite din temelii. Ele trebuie adaptate la cerințele reale ale pieței muncii", potrivit comunicatului.

În concluzie, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ susține că în situația în care Guvernul nu va face efortul de a găsi soluții la problemele expuse, Executivul trebuie să ia în calcul că "există riscul major să se declanșeze un conflict de amploare, în sistemul de învățământ, în toamna acestui an".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sindicate probleme angajati

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close