Antena 3 CNN Actualitate Social Singura discuție pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu cu Arsenie Boca: „Ia, zi, popo, știi când am să mor?”

Singura discuție pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu cu Arsenie Boca: „Ia, zi, popo, știi când am să mor?”

Părintele Arsenie Boca, considerat de către mulți români drept Sfântul Ardealului, a lăsat în urma sa multe învățături extrem de importante pentru credincioși, însă, puțini cunosut discuția pe care acesta a avut-o cu dictatorul Arsenie Boca.

Singura discuție pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu cu Arsenie Boca: „Ia, zi, popo, știi când am să mor?”
26 Dec 2019   •   11:19

 Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a acordat în trecut un interviu publicației Agerpres.ro,  în care vorbit despre viața marelui părinte ortodox.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian.

Se spune că părintele Arsenie Boca ar fi prevestit și Revoluția din anul 1989. „Înainte de a se sfârşi zilele, la părintele a fost o verişoară şi el i-a spus: ‘Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge'”, stă scris în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”. Părintele Arsenie Boca a murit pe data de 28 noiembrie 1989. Au trecut doar trei săptămâni şi a început Revoluţia din 1989. În toată ţara sute de tineri şi-au pierdut viaţa, scrie Shtiu.ro

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu Arsenie Boca
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close