Antena 3 CNN Actualitate Social Fără telefon la volan din 2024. Sistemul care îi atenționează pe șoferi atunci când privirea lor deviază de la drum

Fără telefon la volan din 2024. Sistemul care îi atenționează pe șoferi atunci când privirea lor deviază de la drum

Folosiți telefonul mobil atunci când sunteți la volan? Acesta obicei va dispărea. Instalarea obligatorie a unui sistem de detectare a distragerii atenției șoferului pune capăt privirilor fugitive pe care le aruncăm telefoanelor noastre mobile în timp ce conducem.

Fără telefon la volan din 2024. Sistemul care îi atenționează pe șoferi atunci când privirea lor deviază de la drum
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2023   •   16:21

Nu doar controalele polițiștilor vor pune capăt obiceiului de a utiliza telefonul atunci când sunteți la volan, ci și un sistemul care detectează distragerea atenției sau oboseala șoferului unui vehicul.

Sistemul de detectare a distragerii atenției devine obligatoriu pentru toate vehiculele noi de pasageri care urmează să apară pe piața europeană din iulie 2024. Acest sistem special constă dintr-o cameră care monitorizează în mod constant ochii șoferului, detectând fie distragerea atenției, fie oboseala.

Cum funcționează sistemul 

Conform ziare.com, ori de câte ori privirea șoferului coboară și se îndepărtează de la drum, sistemul va genera o alertă. În funcție de viteza cu care se deplasează vehiculul, se va regla și flexibilitatea sistemului.

Citește și: Un șofer băut a vrut să treacă peste polițiști cu mașina, după ce agenții i-au făcut semn să oprească, în București

De exemplu, dacă viteza de conducere este mai mare de 50 km/h, atunci sistemul va produce notificarea mai devreme, iar în cazul în care viteza mașinii este mai mică, notificarea va fi reprodusă cu o mică întârziere.

Utilizarea acestui sistem va reduce cu până la 30% șansele unui accident grav în mediul urban.

 

×
Subiecte în articol: telefon şoferi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close