Antena 3 CNN Actualitate Social Situație critcă în spitale. Este epidemie de gripă în toată țara

Situație critcă în spitale. Este epidemie de gripă în toată țara

Situație critcă în spitale. Este epidemie de gripă în toată țara
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Feb 2018   •   08:50

Este epidemie de gripă în toată ţara. Cei mai afectaţi sunt copiii şi vârstnicii. Situaţia se agravează, în condiţiile în care, în ultima lună, opt oameni au murit din cauza gripei. Medicii trag din nou un semnal de alarmă şi recomandă vaccinarea.

Infecţia gripală are un debut zgomotos cu febră mare, 39-40, frisoane, alterarea stării generale, dureri în tot corpul. De oase, de cap, lipsa poftei de mâncare.

Paradoxal, vremea primăvăratică ajutat virusul să se răspândească mai repede, în ultimele zile. Trecerile bruşte de la frig la cald, de care nu scăpăm nici săptămâna viitoare, ne afectează imunitatea, avertizează medicii.

Oraşele cu cele mai multe cazuri sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Baia Mare, Cluj şi Sibiu. De la începutul sezonului, în România, opt persoane au murit din cauza gripei, jumătate numai în ultima săptămână. Printre ele este şi fetiţă de patru ani din Baia Mare. Niciuna dintre victimele bolii nu era vaccinată.

Doar 800.000 de români au fost vaccinaţi împotriva gripei de la începutul sezonului. Iar în farmacii, dozele sunt greu de găsit.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close