Antena 3 CNN Actualitate Social Situație incredibilă într-un liceu din Piatra-Neamț. Mai mulți elevi au fost amendați pentru ”obrănicie” și ”chiul repetat”

Situație incredibilă într-un liceu din Piatra-Neamț. Mai mulți elevi au fost amendați pentru ”obrănicie” și ”chiul repetat”

Situație incredibilă într-un liceu din Piatra-Neamț. Mai mulți elevi au fost amendați pentru ”obrănicie” și ”chiul repetat”
19 Iul 2018   •   17:02

Situație incredibilă la un liceu din Piatra-Neamț. Mai mulți elevi au fost amendați pentru ”obrăznicie” și ”chiul repetat”.

Se pare că cei aflați la conducerea instituției de învățământ au găsit o metodă cel puțin interesantă și ilegală de sancționare a elevilor, și anume aplicarea de amenzi pentru „abateri de la Regulamentul de ordine interioară”, scrie ziarpiatraneamt.ro.

Interesant este totuși modul în care agentul constator, rol jucat aici profesor, descrie întâmplările care au dus la aplicarea „amenzii” – „obrăznicie”; „chiul repetat”. 

Dacă „obrăznicia” este ceva de natură subiectivă, pentru absentarea de la orele de curs există instrumentul absenței, care are tocmai rolul de a consemna lipsa elevului de la orele de curs. De asemenea, conform Statutului Elevului, acumularea unui număr de 10 absențe nemotivate într-un semestru atrage după sine scăderea unui punct la purtare.

”Faptul că prin regulamentul intern școala a decis aplicarea de sancțiuni pecuniare încalcă art. 16, alin. (4) din Statutul Elevului, precum și art. 2, alin. (1) și (2) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, Guvernul sau administrația publică locală fiind singurele în măsură să stabilească amenzi contravenționale. De asemenea, comunicările scrise către elevi prevăd faptul că neplata în termen de maximum 3 zile a amenzii va conduce la exmatricularea elevului. Or, exmatricularea este o sancțiune care poate fi aplicată doar începând cu clasa a XI-a și trebuie în mod obligatoriu să fie însoțită de un preaviz de exmatriculare, conform dispozițiilor Statutului Elevului.”, se arată într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: elevi amenda
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close