Antena 3 CNN Actualitate Social Solicitare-bombă la Parchetul General! Dosar privind moartea lui Mihai Eminescu

Solicitare-bombă la Parchetul General! Dosar privind moartea lui Mihai Eminescu

Solicitare-bombă la Parchetul General! Dosar privind moartea lui Mihai Eminescu
10 Iul 2018   •   18:07

Solicitare-bombă depusă la Parchetul General! Procurorul General, Augustin Lazăr, a confirmat că i s-a solicitat printr-o scrisoare deshumarea lui Mihai Eminescu și deschiderea unui dosar privind suspecta moarte a poetului național. 

Solicitarea a fost făcută de poetul Laurian Stănchestu. Aceasta a fost înregistrată, luni. 

„Excelență, În urmă cu 129 ani s-a petrecut o crimă de neiertat împotriva lui Mihai Eminescu, Voievodul Limbii și Culturii Române, mucenicul întemeietor de grai românesc. De la moartea să au apărut o serie de mărturii, documente și rapoarte medicale din țară și din străînătate, toate semnate de savanți în medicină legală, cercetători de elită, membri ai familiei poetului. Sunt aduse dovezi fără tăgadă și care vorbesc despre uciderea poetului prin tratamente exagerate cu injecții de mercur pentru diagnostice false.

Abuzurile medicale și torturile la care a fost supus fără voia să i-au adus moartea prematură și au aruncat dezonoarea asupra memoriei și spiritului sau cardinal. Mihai Eminescu este Crucifixul și Constelația spiritualității românești, numele sau trebuie scos din mormânt și pus curat in catapeteasma neamului pentru care a murit și a suferit un martiraj neomenesc. Amintesc că Franța a procedat la fel cu trupul lui Napoleon Bonaparte, nefiind nici o impietate”, se arată în solicitare. 

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost poet, prozator şi publicist român, considerat de criticii literari drept "poetul naţional". Mihai Eminescu este îngropat în Cimitirul Bellu.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close