Antena 3 Actualitate Social Sondaj Avangarde, realizat la comanda Antenei 3. Câtă încredere mai au românii în procuratură

Sondaj Avangarde, realizat la comanda Antenei 3. Câtă încredere mai au românii în procuratură

de M.Z.    |    23 Aug 2017   •   21:36
Sondaj Avangarde, realizat la comanda Antenei 3. Câtă încredere mai au românii în procuratură

Trei sferturi dintre români sunt neîncrezători în procuratură, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3 și prezentat miercuri, la o Ediție specială.

La întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, în România e necesar să existe o lege a răspunderii magistraților?”, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ. Restul nu știu sau nu au răspuns. Altfel spus, aproape nouă din 10 români consideră că e nevoie să avem o lege a răspunderii magistraților.

La afirmația, ”În România, toți cetățenii sunt egali în fața legii”, 61% dintre respondenți nu sunt de acord, astfel că arată că nu au încredere în instituțiile statului. Doar 36% dintre români sunt de acord cu această afirmație, iar 3% nu știu sau nu răspund.

”Probabil pensiile nesimțite au contribuit și ele la această percepție, că nu suntem egali în fața legii”, a spus Adrian Ursu.

La întrebarea, ”În România, Parchetele instrumentează corect dosarele penale?”, 73% dintre respondenți au spus ”nu”.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, în ultima săptămână, pe un eșantion de 710 persoane, la comanda Antenei 3, a spus Marius Pieleanu.

Marja de eroare este de 3,8%, iar nivelul de încredere de 95%.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close