Antena 3 CNN Actualitate Social Unul din cinci români crede că Putin va folosi arma nucleară. Cel mai nou sondaj care indică temerile legate de război

Unul din cinci români crede că Putin va folosi arma nucleară. Cel mai nou sondaj care indică temerile legate de război

Un sondaj de actualitate despre tot ceea ce înseamnă situaţia de la graniţa cu Ucraina. Percepţia românilor asupra conflictului pare să se schimbe faţă de luna februarie, când ruşii au intrat în Ucraina.

Unul din cinci români crede că Putin va folosi arma nucleară. Cel mai nou sondaj care indică temerile legate de război
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   19:24

71% dintre români consideră că Rusia este principalul vinovat de declanşarea războiului din Ucraina. Alţi 10,4% dintre conaţionali dau vina pe SUA, iar 8,3% nu au nicio opinie.

Mai bine de jumătate dintre români - 50,3% - cred că războiul va fi câştigat de ucraineni, în timp ce 26,1 % le acordă victoria ruşilor.

O majoritate zdrobitoare de 87,3 % dintre români consideră că liderii ruşi ar trebui condamnaţi pentru crimele de război din Ucraina. 

73,5 % sintre români cred că Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina pentru a câştiga războiul.

68,7% sunt optimişti cu privire la faptul că Rusia nu va invada Republica Moldova, în timp ce 22,7% cred că trupele lui Putin vor veni peste ţara condusă de Maia Sandu.

Ce părere au românii despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România? Sunt tot mai mulţi ce văd în mod pozitiv acest lucru. Dacă în februarie 59,2% dintre români vedeau cu ochi buni sprijinul militar suplimentar, acum procentul a urcat la 65%. 

Sondajul a fost realizat de INSCOP la comanda Asociaţiei New Strategy Center, în perioada 16-22 mai 2022, pe un eşantion pe 1.100 de persoane.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: sondaj Război Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close