Antena 3 CNN Actualitate Social Sorina Pintea: „Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent”

Sorina Pintea: „Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent”

Sorina Pintea: „Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent”
19 Iul 2019   •   14:29

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent şi că "nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", iar iniţiativa de a trimite în spitale "pacienţi sub acoperire" nu este o "vânătoare de vrăjitoare", ci o acţiune menită să determine respectarea legii. 

"Am spus-o foarte clar - nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate, în care statul român investeşte: anul trecut - majorarea salarială, anul acesta - dotarea cu echipamente medicale. Nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical (...) Eu sper să schimbăm mentalităţi. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel încât nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", a afirmat Sorina Pintea. 

Aceasta a menţionat că a avut discuţii cu corpul medical înainte de a lua decizia de a trimite "pacienţi sub acoperire" în spitale şi că nu a simţit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat. 

"De altfel, nu am simţit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie, nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci, am avut aceste discuţii", a precizat Sorina Pintea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: salarii medici Sorina Pintea
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close