Antena 3 CNN Actualitate Social Spectacol pe litoral, de Ziua Marinei. Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, la festivități

Spectacol pe litoral, de Ziua Marinei. Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, la festivități

Spectacol pe litoral, de Ziua Marinei. Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, la festivități
de M.Z.    |    15 Aug 2017   •   09:59

UPDATE 11.25 - Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, i-a felicitat, marţi, pe marinari, cu prilejul Zilei Marinei, pentru dăruirea şi profesionalismul de care dau dovadă, potrivit agerpres.ro.

"Sărbătoarea de azi este a dumneavoastră a tuturor celor care slujesc cu cinste, onoare şi dăruire, tradiţiile şi crezul marinei militare şi civile. Un gând de profundă recunoştinţă se îndreaptă astăzi către cei care şi-au pus viaţa pavăză îndeplinind cu credinţă misiunile primite şi apărând ţara noastră. În numele meu şi al Armatei Române adresez cele mai sincere şi călduroase felicitări marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor de nave. Prin curajul, dăruirea şi profesionalismul dumneavoastră faceţi cinste României. De asemenea, îi felicit pe marinarii din Forţele Navale şi Garda de Coastă pentru profesionalismul de care daţi dovadă în fiecare zi, precum şi în cadrul misiunilor internaţionale şi exerciţiilor desfăşurate împreună cu partenerii şi aliaţii NATO. Fie ca Sfânta Fecioară Maria să vă însoţească, ocrotească şi păzească în misiunile pe care România vi le încredinţează. La mulţi ani şi Bun cart înainte!", a spus Adrian Ţuţuianu, prezent la activităţile care au loc în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa cu prilejul Zilei Marinei Române. 

UPDATE 10.23Iohannis, de Ziua Marinei: Armata va avea tehnică modernă. Partenerii noștri ne apreciază extrem de mult

UPDATE 10.15 - Ca o noutate, în acest an vor participa la activitățile de Ziua Marinei și militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu. De asemenea, voir fi lansați în apă cinci parașutiști militari.

UPDATE 09.59 - Președintele Klaus Iohannis a sosit la festivitățile de Ziua Marinei, de la Constanța.

S-a intonat imnul național. Apoi, vor fi trase 21 de salve de tun.

UPDATE 09.06 - Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, participă, marţi, împreună cu şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, la activităţile care vor avea loc în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa cu prilejul Zilei Marinei Române, a informat MApN. 

La spectacolul impresionant de ziua forțelor navale vor participa peste 3.000 de militari.

----------------------------

Știrea inițială 08.40

Pregătirile pentru Ziua Marinei au intrat în linie dreaptă. În numai câteva ore, la malul mării, va începe un spectacol naval la care va asista şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Cei 10.000 de spectatori aşteptaţi la eveniment vor avea parte de veritabilă demonstraţie de forţă a marinei române şi a aliaţilor săi. Elicoptere Puma Naval, avioane Typhoon de la baza Kogălniceanu, precum şi navele fanion ale flotei militare româneşti vor fi actorii principali ai evenimentului. 

La fel ca în fiecare an, cei mai nerăbdători să înceapă spectacolul sunt copiii. Ei au admirat mastodonţii din larg şi au asistat la ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei. 

Ziua Marinei va fi sărbătorită şi în Capitală. În zona debarcaderului din Parcul Herăstrău vor fi organizate o ceremonie militară şi religioasă, jocuri şi concursuri marinăreşti, o paradă a ambarcaţiunilor, iar bucureştenii se vor putea plimba cu gratuit vaporaşul pe lac. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close