Antena 3 CNN Actualitate Social Starbucks și alte companii trebuie să dea avertismente despre cancer. Decizia luată de un tribunal

Starbucks și alte companii trebuie să dea avertismente despre cancer. Decizia luată de un tribunal

Starbucks și alte companii trebuie să dea avertismente despre cancer. Decizia luată de un tribunal
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Mar 2018   •   18:32

Starbucks și alte companii care vând cafea trebuie să pună avertismente legate de apariția cancerului pe produsele lor din California, decizie luată de o instanță.

O organizație non-profit a dat în judecată aproximativ 90 de firme de vânzare a cafelei, solicitând ca acestea să avertizeze consumatorii că acei compuși chimicali din cafea ar putea cauza apariția cancerului.

Una dintre substanțele chimicale este acrilamida, un produs secundar rezultat din procesul de prăjire al boabelor de cafea, care este prezent în concentrație mare în cafeaua preparată, informează Reuters.

Judecătorul din Los Angeles Elihu Berle a spus în decizia pe care a luat-o miercuri că Starbucks și ale companii nu au reușit să demonstreze că nu există niciun risc semnificativ din partea produsului cancerigen rezultat în urma procesului de prăjire a boabelor de cafea, se arată în documentele tribunalului, potrivit Reuters.

Starbucks și alte părți implicate în proces au termen până la 10 aprilie să formuleze o contestație față de această decizie.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close