Antena 3 CNN Actualitate Social Stare de alertă în sectorul 4. De ce a luat primarul Băluță această decizie

Stare de alertă în sectorul 4. De ce a luat primarul Băluță această decizie

Stare de alertă în sectorul 4. De ce a luat primarul Băluță această decizie
de M.Z.    |    06 Apr 2017   •   09:01

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a convocat miercuri seară Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde s-a convenit să se solicite Instituției Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în toată unitatea administrativă, din cauza operatorului de salubritate din sector, care a lăsat fără serviciu o parte a cetățenilor, potrivit Libertatea.ro.

Măsura întreprinsă de autoritatea locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 și 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienții în vederea asigurării continuității colectării

În plus, nerespectând prevederile legale, SC REBU S.A. a întrerupt și continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătății locuitorilor.

Pe 10 aprilie va expira contractul dintre SC REBU și Primăria Sectorului 4, iar Consiliul Local a emis o hotărâre, ca din 11 aprilie, serviciul să fie preluat de ADP sector 4 până când un alt operator privat de salubritate va fi desemnat în urma unei licitații. 
 

×
Subiecte în articol: gunoi sector 4 stare de alerta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close