Antena 3 CNN Actualitate Social Stațiile de metrou cu o singură ieșire vor fi închise o săptămână

Stațiile de metrou cu o singură ieșire vor fi închise o săptămână

Stațiile de metrou cu o singură ieșire vor fi închise o săptămână
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
05 Mar 2017   •   22:00

Stațiile de metrou cu o singură ieșire vor fi închise o săptămână, pentru lucrări de modernizare. Anunțul a fost făcut de directorul Metrorex, Marin Aldea, într-un interviu pentru Agerpres.

Mai multe stații de metrou vor fi închise timp de o săptămână pentru executarea unor lucrări de modernizare a căilor de acces, Vizate sunt stațiile de metrou care au o singură ieșire, precum Tineretului, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu sau Pantelimon.

Potrivit șefului Metrorex, Marin Aldea, călătorii vor fi informați cu privire la această măsură și se va face tot posibilul pentru ca perioada în care stațiile vor fi închise să fie cât mai scurtă.

 „La stațiile care au un singur acces vom lua măsura închiderii lor pe perioada implementării acestui proiect, aproximativ o săptămână. Astfel că în stații precum ‘Apărătorii Patriei’, care are un singur acces, din motive de securitate și siguranța călătorilor transportați vom lua măsura închiderii pe o perioadă de maximum o săptămână ca să lucrăm la înlocuirea sistemului de control-acces. Este bine să se știe de la început. Noi o să mediatizăm, o să explicăm călătorilor că nu există altă soluție și vom face tot posibilul ca această perioadă să fie cât mai scurtă”, a spus directorul Metrorex.

Măsurile luate de Metroex vin după ce, anul trecut, ISU a efectuat controale în toate cele 54 de stații de metrou, iar compania a fost amendată cu peste 13.000 de lei din cauza neregulilor descoperite. ISU a identificat căi de evacuare blocate de materiale de construcţii, chioşcuri şi tarabe, personal insuficient care să dirijeze călătorii în cazul producerii unui incident, hidrante nefuncţionale, lipsa marcajelor de direcţionare spre ieşire sau lipsa unei a două căi de evacuare în staţii ca Republica, Pantelimon şi Brâncoveanu.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: statii de metrou Metrorex
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close