Antena 3 Actualitate Social Statistică alarmantă: Poluarea ucide mai mulți oameni decât războiul sau foametea. Aproape 12% din români sunt victime

Statistică alarmantă: Poluarea ucide mai mulți oameni decât războiul sau foametea. Aproape 12% din români sunt victime

20 Oct 2017   •   23:27
Statistică alarmantă: Poluarea ucide mai mulți oameni decât războiul sau foametea. Aproape 12% din români sunt victime
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Poluarea mediului face mai multe victime decât războaiele, fumatul, foametea, dezastrele naturale sau boli precum HIV sau SIDA. Potrivit unui studiu important publicat, joi, de revista medicală Lancet, nouă milioane de oameni și-au pierdut viața din cauza expunerii la poluare, notează Daily Mail.

„Au existat numerose studii despre poluare, dar nu a primit niciodată a fel de multă atenție precum schimbarea climatică sau HIV/SIDA. Poluarea reprezintă o problemă majoră, însă oamenii nu o percep în acest mod, din cauză că văd doar mici fațete ale ei”, consideră profesorul Philip Landrigan, decanul departamentului de sănătate globală de la Școala de Medicină Ichan din New York și coordonatorul raportului.

În România, procentul celor care mor din cauza unor afecțiuni provocate de poluare este de 11,86%, procent similar cu numărul victimelor din Republica Moldova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close