Antena 3 CNN Actualitate Social Staţiunea de la malul mării care se va transforma radical. Finanţare europeană de aproape 20 de milioane de lei

Staţiunea de la malul mării care se va transforma radical. Finanţare europeană de aproape 20 de milioane de lei

Staţiunea de la malul mării care se va transforma radical. Finanţare europeană de aproape 20 de milioane de lei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Noi 2018   •   13:23

Primăria Municipiului Mangalia a anunţat că organizează joi sesiunea publică de lansare a proiectului "Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn", în valoare totală de peste 19 milioane de lei, ce vizează modernizarea mai multor străzi - carosabil, trotuare, parcări, piste de biciclete.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7: Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Primăria Mangalia, contractul de finanţare a proiectului, încheiat în luna august cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar, vizează realizarea de infrastructuri publice la scară mică în staţiunea Saturn.

"Proiectul are ca obiectiv specific creşterea circulaţiei turistice în staţiune şi se adresează grupului ţintă format din turişti români şi străini care vizitează staţiunea Saturn prin modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu şi Lavrion, (parte carosabilă, parcări, trotuare, piste de biciclete), realizarea sistemului de iluminat public, amenajarea spaţiului verde din intersecţii şi de la marginea trotuarelor şi montarea unor elemente de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, panouri de informare, staţii de autobuz, totemuri, panouri indicatoare sau staţii de biciclete", se arată în comunicat.

Valoarea eligibilă nerambursabilă a proiectului este 16.245.269,40 lei, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR (85%), iar perioada de implementare este de 40 de luni, între 1.07.2016 şi 31.10.2019. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: statiune Saturn finantare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close