Antena 3 CNN Actualitate Social Statul va garanta împrumuturi de pâna la 200.000 de dolari! Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

Statul va garanta împrumuturi de pâna la 200.000 de dolari! Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

Statul va garanta împrumuturi de pâna la 200.000 de dolari! Iată ce condiții trebuie să îndeplinești
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Oct 2018   •   16:34

Peste 150 de planuri de afaceri au fost deja înscrise pe platforma Smart Start USA şi alte 350 sunt în curs de completare, iar primele finanţări au fost deja aprobate, a declarat, vineri, iniţiatorul şi coordonatorul programului, Ilan Laufer, care este şi vicepreşedinte pentru relaţia cu SUA al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR).

„Ne apropiem de 1.000 de useri pe platformă, sunt peste 150 de planuri finalizate şi deja avem primele planuri aprobate şi finanţate. Sperăm ca puterea exemplului să le dea curaj şi altora să se înscrie, să aplice, să dovedim că putem schimba mentalitatea. Peste 350 de planuri de afaceri sunt în proces de completare”, a anunţat Laufer.

Programul Smart Start USA, cu un buget de 500 de milioane de dolari pentru finanţarea firmelor româneşti care vor să se extindă pe piaţa americană, a fost lansat la începutul lunii octombrie.

Programul poate finanţa anual 10.000 de firme româneşti.

Companiile au termen până la finele anului să se înscrie în aplicaţie. Fiecare companie poate beneficia de un credit financiar de 200.000 de dolari, cu un aport propriu de cel puţin 15%, iar durata de implementare va fi de şapte ani. Una dintre condiţii este ca respectiva firmă să nu aibă datorii la bugetul de stat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: program
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close