Antena 3 CNN Actualitate Social Steag roșu la Marea Neagră. Trei copii au fost salvați din apele mării, iar un bărbat s-a înecat

Steag roșu la Marea Neagră. Trei copii au fost salvați din apele mării, iar un bărbat s-a înecat

Steag roșu la Marea Neagră. Trei copii au fost salvați din apele mării, iar un bărbat s-a înecat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Aug 2017   •   18:21

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit înecat, iar trei copii aflaţi în pericol să se înece au fost recuperaţi de salvamari din apele mării în zona de sud a litoralului, luni, într-un interval de doar zece ore, potrivit datelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa. 

Potrivit reprezentanţilor SAJ Constanţa, elicopterul SMURD a intervenit pentru o fetiţă de 15 ani care prezenta semne vitale, recuperată din mare în staţiunea Jupiter, precum şi pentru un băiat de 12 ani aflat în comă, scos din mare în zona staţiunilor Neptun-Olimp. Tot la Neptun a fost salvat din valuri un alt copil, care prezenta o stare generală bună şi a fost predat familiei. 

Conform aceloraşi surse, salvamarii din Eforie au recuperat din mare corpul neînsufleţit al unui bărbat de 61 de ani, care plutea la suprafaţă, transportat de curenţi. 

Coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteş, a declarat că în ultimele zece ore au fost înregistrate în zona sa peste 22 de intervenţii la cazuri de înec, în condiţiile în care, începând de la prima oră a dimineţii, la foişoarele de observaţie de pe plajă au fost arborate steagurile roşii de avertizare. Acestea semnalează pericolul de înec chiar şi pentru înotătorii experimentaţi, pe fondul vântului puternic ce suflă cu viteze de până la 32 km/oră în rafale şi a curenţilor marini de suprafaţă, foarte puternici. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marea Neagrã copii salvati mare barbat înecat
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close