Antena 3 CNN Actualitate Social Ștefan Adrian Strungaru, scafandrul înecat la Eforie Nord, era unul dintre cei mai mari ecotoxicologi din România

Ștefan Adrian Strungaru, scafandrul înecat la Eforie Nord, era unul dintre cei mai mari ecotoxicologi din România

Ștefan Adrian Strungaru, în vârstă de 32 de ani, şi-a găsit sfârșitul în adâncuri alături de colegul său Emil Marin, de 54 de ani. Cei doi efectuau lucrări pentru monitorizarea biodiversitătii din cadrul Proiectului de reducere a eroziunii costiere conform unui contract cu Apele Române.

Ștefan Adrian Strungaru, scafandrul înecat la Eforie Nord, era unul dintre cei mai mari ecotoxicologi din România
de Claudia Popovici    |    09 Apr 2021   •   20:39

Au ieșit pe mare, alături de alte două persoane cu o barcă, la Eforie Nord, şi s-au scufundat la circa 200 de metri de mal, acolo unde apa nu este mai adâncă de 4-5 metri.

Adrian Ştefan Strungaru unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din ţară, a fost contractat pentru un proiect legat de ceea ce înseamnă nisiparea plajelor, mai exact extinderea acestora.

Colegul său Emil Marin, în vârstă de 54 de ani, deținea o firmă în Mangalia care câștigase contractul cu Apele Române pentru monitorizarea biodiversității din cadrul Proiectului de reducere a eroziunii costiere.

Când au văzut ca aceștia nu mai ies la suprafață, colegii au dat alarma.

Scafandrii ISU care i-au scos pe cei doi din apă spun că victimele aveau buteliile în spate, iar întreg echipamentul părea intact. 

Şeful scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care i-au scos pe cei doi din apă, spune că victimele au fost găsite la 200 de metri de mal, la 4-5 metri adâncime. Soţia lui Adrian Ştefan Strungaru este cercetator științific în acea zonă.

 

×
Subiecte în articol: scafandri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close