Antena 3 Actualitate Social Strat de zăpadă de 20 de centimetri în cea mai înaltă zonă montană din România. Avertismentul salvamontiştilor

Strat de zăpadă de 20 de centimetri în cea mai înaltă zonă montană din România. Avertismentul salvamontiştilor

28 Sep 2018   •   12:32
Strat de zăpadă de 20 de centimetri în cea mai înaltă zonă montană din România. Avertismentul salvamontiştilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Stratul de zăpadă ajunge, în Munţii Făgăraş, şi la 20 de centimetri. Salvamontiştii din Argeş atrag atenţia turiştilor să nu îşi programeze trasee lungi, deoarece în weekend sunt aşteptate noi ninsori.

„Această situaţie impune parcurgerea traseelor turistice de altitudine din judeţul Argeş cu precauţie, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte şi încălţări adecvate, beţe de schi, piolet, colţari, pentru zonele unde s-a format gheaţă. Pentru weekendul care urmează, se aşteaptă noi căderi de zăpadă, nu recomandăm să se parcurgă trasee lungi, cu pasaje dificile, cum ar fi traseul de creastă al Făgăraşului sau traseele de urcare pe Moldoveanu şi Negoiu, mai ales de către persoane fără experienţă de iarnă”, arată Salvamont Argeş.

Salvamontiştii din Argeş atrag atenţia turiştilor să ţină cont şi de faptul că ziua este mai scurtă, la ora 19.30 fiind deja întuneric.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close