Antena 3 Actualitate Social Strigătul unui medic român aflat în Lombardia: "Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar baruri şi biserici"

Strigătul unui medic român aflat în Lombardia: "Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar baruri şi biserici"

30 Mar 2020   •   17:15
Strigătul unui medic român aflat în Lombardia: "Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar baruri şi biserici"

Angela Câmpean este un medic ce lucrează de opt ani de zile într-un spital din Milano. Angela spune că a mai văzut o situaţie asemănătoare „doar în filmele SF”. Ea cosnsideră că vina pentru ceea ce se întâmplă le aparţine în mare măsură autorităţilor.  

„Când au apărut primele cazuri, autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia. Şi au continuat să nege posibilitatea unei epidemii chiar şi atunci când au apărut primele cazuri. Au susţinut că situaţia este sub control, dar s-a văzut unde s-a ajuns. Plus că au luat măsurile gradual, deşi aveau în faţa experienţa Chinei”, susţine medicul român, potrivit adevarul.ro.

Angela Câmpean se teme de tot ce poate fi mai rău în România, pe timpul pandemiei. 

„Spitalele noastre sunt la pământ. Sunt puţine, fără dotări, iar medicii sunt speriaţi şi demoralizaţi fiindcă au fost abandonaţi şi li se cere să trateze pacienţi fără a fi protejaţi. N-au nici măcar măşti unii dintre ei, e strigător la cer. La noi s-au construit doar baruri şi biserici. Acum culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici. Asta e realitatea, de ce să ne ascundem? Când te doare în cot de sănătate, nu poţi să te vaiţi apoi când vine o catastrofă din asta şi să spui că nu ai nicio vină. Toate guvernele din România, dar absolut toate, au pe conştiinţă mii de decese, nu le-a păsat de bolnavi. Că nu e vorba doar de Covid-19”, a adăugat medicul. 

×
Subiecte în articol: medic lombardia coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close