Antena 3 Actualitate Social Tariceanu, atac dur la politicienii care critică Jandarmeria: „Este o dovadă de oportunism cras și rea-voință”

Tariceanu, atac dur la politicienii care critică Jandarmeria: „Este o dovadă de oportunism cras și rea-voință”

14 Aug 2018   •   15:39
Tariceanu, atac dur la politicienii care critică Jandarmeria: „Este o dovadă de oportunism cras și rea-voință”

Călin Popescu Tăriceanu vine cu noi precizări legate de violențele din Piața Victoriei de vineri noapte. Președintele Senatului îi atacă dur pe politicienii care critică dur Jandarmeria.

„Am avut zilele acestea ocazia să vorbesc cu mulți români care mi-au mărturisit stupefacția față de violențele de limbaj care au dus, în final, la violențe în stradă. O parte dintre ei mi-au cerut să intervin public cu un mesaj pentru a detensiona situația, cu un apel la calm și unitate. Este unul dintre motivele pentru care, sâmbătă, am dat comunicatul de presă din poziția de președinte al Senatului.

Revin astăzi cu o serie de precizări necesare, în situația în care văd că unii continuă să pună paie pe foc și încearcă divizarea românilor.

Primul mesaj este către români: suntem cu toții cetățeni ai României, o singură țară și un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorități agresive și violente să ne împartă în susținători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din țară împotriva celor din diaspora, ș.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar și respingerea violenței de orice natură și respectul față de drepturile și libertățile individului și față de instituțiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranță din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici.

Cei care le cer românilor să le poarte bătăliile lor politice, cei care îi îndeamnă la violență verbală sau chiar fizică, urmăresc să îi folosească drept pioni și depinde de noi toți să nu intrăm în jocul lor.

Al doilea mesaj este către acei politicieni care fac acum coadă la Parchet pentru a îi denunța în bloc pe jandarmii chemați să mențină ordinea. Să ataci repetat o instituție importantă pentru că a încercat să țină sub control violențele din timpul protestelor și să împiedice anarhia, este o dovadă de oportunism cras și rea-voință și trădează o mentalitate antidemocratică.

Prin discursul și acțiunile lor, acești oameni politici pun paie peste foc și hrănesc excesele și chiar violența unei minorități vocale, pentru care votul într-o democrație este un moft, iar guvernele ar trebui schimbate prin mijloace nedemocratice, inclusiv prin violență.

Fac apel la acești oameni politici să lase deoparte limbajul jignitor și îndemnurile la violență pe care le repetă cu insistență în aceste zile. Nu așa se ajunge la putere! România nu se construiește cu înjurături și abuzuri, ci prin moderație, efort și respectarea valorilor care ne unesc!”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close