Antena 3 CNN Actualitate Social Taxa auto şi timbrul de mediu vor fi restituite şi dacă solicitantul nu mai are dovada plăţii. Când vor fi returnați banii

Taxa auto şi timbrul de mediu vor fi restituite şi dacă solicitantul nu mai are dovada plăţii. Când vor fi returnați banii

Taxa auto şi timbrul de mediu vor fi restituite şi dacă solicitantul nu mai are dovada plăţii. Când vor fi returnați banii
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
06 Oct 2017   •   13:36

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care a completat O.U.G nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Potrivit stirileprotv.ro, taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie, în cazul existenţei unei hotărâri judecătoreşti, în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018.

Timbrul de mediu se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018, a decis joi Guvernul.
Executivul a introdus și două noi situaţii care pot apărea în cazul solicitărilor de restituire, respectiv aceea în care solicitantul nu mai deţine documentul doveditor al plăţii şi cea în care nu a înmatriculat autovehiculul pentru care a achitat taxa şi prin urmare nu poate ataşa cererii certificatul de înmatriculare.

"Noile prevederi vin în sprijinul persoanelor îndreptăţite să li se restituie sumele achitate către Fondul pentru mediu, dar care se află în imposibilitatea de a anexa dovada plăţii acestora, în copie sau original. În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plăţii, ANAF va verifica existenţa acestui document în baza de date", precizează Executivul.
 

×
Subiecte în articol: taxa auto timbru de mediu dovada platã
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close