Antena 3 CNN Actualitate Social Temperaturi de primăvară în plină iarnă. Cât de cald va fi în următoarele zile

Temperaturi de primăvară în plină iarnă. Cât de cald va fi în următoarele zile

Temperaturi de primăvară în plină iarnă. Cât de cald va fi în următoarele zile
de M.Z.    |    13 Dec 2017   •   08:34

Vremea rămâne în continuare caldă pentru această perioadă, astfel că miercuri se vor înregistra în Capitală 14 grade Celsius, iar în următoarele zile sunt prognozate chiar 16 grade.

Miercuri 
Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est. Maximele se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade, iar minimele se vor situa între -1 şi 7 grade. Vor fi înnorări şi ploi, în cursul zilei în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, iar începând de seara, acestea se vor extinde şi în restul teritoriului. Izolat, în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă pot depăşi 10-15 l/mp. La munte, la altitudini mari şi în special în nordul Carpaţilor Orientali, ploile se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Joi 
Deşi valorile termice vor fi în scădere, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, îndeosebi în regiunile estice; spre seară şi mai ales noaptea, în interiorul arcului carpatic, pe arii extinse va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari pe creste, în timp ce, în celelalte zone, va sufla slab şi moderat. Izolat se va semnala ceaţă.

Vineri 
Vremea va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Maximele vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, iar minimele între 0 şi 10 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări şi ploi în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar în prima parte a intervalului local şi în sud-vest. La munte se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă, iar pe creste, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, trecător ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Maramureş, Crişana, sudul Banatului şi pe litoral, precum şi în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă.

Pentru mai multe informații despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro.


 

×
Parteneri
Vreme severă în România! Ploi torențiale, furtuni și grindină
x close