Antena 3 CNN Actualitate Social Temperaturile încep să scadă brusc. Cât de frig va fi

Temperaturile încep să scadă brusc. Cât de frig va fi

Temperaturile încep să scadă destul de brusc, cu 5-7 grade Celsius faţă de ziua precedentă, ceea ce înseamnă o schimbare mare faţă de week-endul trecut, când maximele au ajuns la 18 grade. 

Temperaturile încep să scadă brusc. Cât de frig va fi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Feb 2020   •   09:06

De asemenea, mai spun meteorologii, vântul va bătea puternic, ceea ce va face ca senzaţia de rece să se accentueze.

Cerul este variabil, cu înorări în vestul, nordul, estul ţării, precum şi la munte. Izolat în Crişana se semnalează ploi. Cerul se va înnora treptat, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. 

Temporar vor fi precipitaţii, la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi local şi în restul teritoriului. Va ploua, iar la munte, la altitudini în general de peste 1600 m vor fi şi ninsori şi lapoviţă. 

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte se vor acumula cantităţi de precipitaţii de peste 15-20 l/mp şi izolat de 25-35 l/mp. 

Vântul va avea intensificări în zona montană, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80-90 km/h, iar trecător zăpada va fi spulberată şi ninsoarea viscolită şi local şi în restul teritoriului, cu precădere în vest şi în centru, unde rafalele vor fi în general între 45 şi 65 km/h. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, cerul se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul anterior, iar maxima va fi de 11-12 grade.

Miercuri, vremea va fi tot mai rece, temperaturile în continuă scădere, iar maxima nu va trece de 5-6 grade.

Joi, nu apar schimbări, astfel că temperaturile vor fi de la -1 spre 7 grade Celsius.

Citiţi şi Schimbările bruşte de vreme, un pericol pentru organism. Ce boli se pot agrava şi de cât timp avem nevoie să ne adaptăm

Temperaturile scad brusc. Cât de frig va fi

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close