Antena 3 CNN Actualitate Social Jandarmi atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi la Brașov

Jandarmi atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi la Brașov

O acţiune a forţelor de ordine care vizau persoane suspectate de furt de fier vechi aproape că a degenerat la Teliu, luni seară. În perioada descinderii în cartierul de romi, câţiva bărbaţi au sărit la bătaie. Indivizii agresivi au atacat patrula de jandarmi, iar autoturismul acestora a fost avariat. 

Jandarmi atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi la Brașov
Sursa foto: Hepta
14 Apr 2020   •   14:03

La un moment dat, romii s-au năpustit asupra echipajului cu bâte şi răngi lovind în maşină. Jandarmii au ieşit în încercarea de a-i linişti pe atacatori, iar unul dintre romi a aruncat cu un bolovan, rănindu-l la picior pe unul dintre aceştia, scrie Bună Ziua Brașov. Membrii Grupării Mobile au cerut întăriri, iar la faţa locului au fost deplasat efective sporite de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov şi mai mulţi poliţişti. 

Procurorii braşoveni au deschis un dosar penal în acest caz, pentru distrugere şi ultraj. Tensiunile la Teliu au început pe 6 aprilie. După „modelul Ţăndărei”, romii de aici, întorşi din Germania şi Anglia, s-au dus cu scandal la uşa Primăriei cerând să li se dea de mâncare. 

Primarul comunei, Dorinel Blendică, avertiza atunci că, dacă situaţia se va prelungi, vor apărea probleme sociale grave: „Unele persoane din această comunitate au spus că vor sparge primăria, altele că vor lăsa copii în faţa instituţiei. Riscăm să fim atacaţi la drumul mare”.

×
Subiecte în articol: jandarmi Brașov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close