Antena 3 CNN Actualitate Social Teolog: ”De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”

Teolog: ”De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”

Doctor în istoria creştinismului antic, teolog, istoric, scriitor şi traducător recunoscut la nivel internaţional, Cristian Bădiliţă spune răspicat ceea ce mulți oameni ai bisericii refuză: a nu te vaccina în mod deliberat e un păcat împotriva vieții!

Teolog: ”De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    19 Oct 2021   •   23:21

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, teologul Cristian Bădiliţă atrage atenția că pseudo-creștinii care au încurajat sfidarea pandemiei ar trebui să le ceară morților iertare, fapta lor fiind un îndemn la sinucidere. 

"Păcatul împotriva Sfîntului Duh (singurul neiertat de Dumnezeu) e păcatul împotriva darului Vieții. BOR și AUR, în etape diferite, i-au îndemnat pe români să disprețuiască moartea-COVID, să nu țină cont de realitate, fapt ce echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă.

Nu exagerez deloc și mai ales nu uit, așa cum nu uit votarea morții-iliescu-băsescu după 1990. Oamenii care-și respectă credința și darul memoriei nu uită. Cei care au nesimțirea amneziei ar trebui să le ceară morților iertare. Păcatul împotriva Duhului se plătește scump." - avertizează teologul. 

De ce trebuia să ne deștepte Moartea?

Cristian Bădiliță mai pune o întrebare cheie la care BOR ar fi trebuit să ofere un răspuns răspicat încă de când a început pandemia:

"Poporul român va ieși subțiat, poate ceva mai inteligent decît acum 2 ani. Dar de ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?"

Țară predominant creștin-ortodoxă, România a ajuns pe primul loc la numărul deceselor zilnice de COVID-19, având totodată una din cele mai mici rate de vaccinare din Europa. Spre deosebire de alți lideri religioși patriarhul Daniel nu a ieșit în public să se vaccineze, iar BOR a tergiversat mult timp să își exprime un punct de vedere oficial cu privire la vaccinare. 

Între timp, diverse figuri populare în rândul credincioșilor, dar neautorizate de Biserică, au lansat în spațiul public pseudo-teorii anti-vaccin care au infuențat negativ opinia publică. 

România creștină a ajuns marți la un trist bilanț de 18.863 noi cazuri de coronavirus și 574 de pacienți decedați dintre care 528 erau nevaccinați.  

×
Subiecte în articol: Cristian Bădiliță pandemie BOR aur
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close