Antena 3 CNN Actualitate Social Terasele din Herăstrău, sancţionate de ANSVSA după petrecerea de sâmbătă

Terasele din Herăstrău, sancţionate de ANSVSA după petrecerea de sâmbătă

Inspectorii DSVSA București au verificat duminică seara unități de alimentație publică din parcul Herăstrău pentru respectarea condițiilor prevăzute privind regimul de funcționare al unităților de alimentație publică pe perioada stării de alertă, precum și respectarea normelor de igienă.

Terasele din Herăstrău, sancţionate de ANSVSA după petrecerea de sâmbătă
18 Mai 2020   •   08:02

Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-și desfășoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unități erau închise și funcționau 6 unități: 3 unități tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate și semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare și produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea înghețată ambalată și un restaurant, care, la ora controlului vindea mici și alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.

Amendă de 5.000 de lei și activitate suspendată.

La cele 3 unități tip restaurant, s-a verificat modul în care se preparau, ambalau și se livrau produsele culinare și s-a dispus interzicerea comercializării preparatelor prin sistemul „take –away”, deoarece nu erau asigurate condițiile de funcționare pentru acest sistem.

Nu au fost constatate alte neconformități în ceea ce privește cerințele de igienă privind prepararea, ambalarea și livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

“Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unitățile de alimentație publică unde se desfășoară activități de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, „take-away“, pentru a verifica atât respectarea normelor și condițiilor pentru siguranța alimentelor, cât și a celor pentru siguranța consumatorilor”, a declarat dr. Robert Chioveanu, președintele ANSVSA.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Herastrau ANSVSA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
PSD și PNL nu reușesc să stabilească data alegerilor prezidențiale
x close