Antena 3 CNN Actualitate Social S-a născut cu pareză cerebrală dar a luptat până a ajuns campion mondial la ciclism

S-a născut cu pareză cerebrală dar a luptat până a ajuns campion mondial la ciclism

Theo Matican s-a născut cu pareză cerebrală dar este campion mondial la ciclism. A urcat de 18 ori pe podiumurile internaționale, a terminat o facultate și este student la cea de-a doua.

S-a născut cu pareză cerebrală dar a luptat până a ajuns campion mondial la ciclism
de Loredana Chimoiu    |    01 Iul 2021   •   15:34

Theo este cetățean de onoare al Craiovei iar acum se pregătește intens pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Doar că a primit o veste absolut halucinantă. Comitetul Național Paralimpic susține că Theo nu ar avea drept de însoțitor la această competiție.

Theo are doar 24 de ani și ani de zile a luptat să meargă, iar acum a ajuns să câștige zeci de competiții internaționale. Nu putea să ajungă atât de departe fără ajutorul părinților, ambii medici. Mama l-a ajutat mereu pe partea medicală, iar tatăl s-a ocupat de latura sportivă.

Theo iubește sportul. A făcut atletism și înot de performanță, este singurul băiat cu dizabilități din România care schiază, dar cele mai mari rezultate le-a avut la ciclism.

Theo Matican își dorește acum să ajungă la Tokyo, după ce a fost desemnat de Federația Romană de Ciclism să reprezinte țara noastră la Jocurile Paralimpice din Japonia, însă conducerea Comitetului Național Paralimpic  susține că sportivul Matican nu are drept de însoțitor la această competiție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ciclism Jocurile Paralimpice campion
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close