Antena 3 CNN Actualitate Social Țigările electronice, considerate aparatele morții. Raed Arafat trage un semnal de alarmă!

Țigările electronice, considerate aparatele morții. Raed Arafat trage un semnal de alarmă!

Țigările electronice, considerate aparatele morții. Raed Arafat trage un semnal de alarmă!
10 Apr 2018   •   19:09

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, propune interzicerea utilizării în spaţiile publice a ţigărilor electronice, prin aplicarea unor măsuri similare modului în care sunt consumate cele clasice.

„900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcolile în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescentii.Vorbim de ţigările electronice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmeaza să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dupozitive", a spus Raed Arafat.

”M-a făcut să iau atitudine modul de promovare al acestor aparate. Aceste țigări electronice provoacă și ele dependență. Cu acest fenomen ne-am mai confruntat și în anii 90, dar cu țigările clasice. Putem vedea cât de nocive sunt și în studiul făcut de CNN. Dacă nu suntem atenți și nu reglementăm promovarea lor, riscăm ca elevii să le folosească chiar în clase”, a declarat Raed Arafat într-o intervenție telefonică la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat promovare aparate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close