Antena 3 CNN Actualitate Social Drama unei minore vândută de părinţi şi sechestrată de un cuplu de români, în Spania: "O amenințau că-i iau bebelușul"

Drama unei minore vândută de părinţi şi sechestrată de un cuplu de români, în Spania: "O amenințau că-i iau bebelușul"

Un cuplu de români din Lucena, Spania, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de ființe umane în scopul exploatării cerșetoriei față de o minoră româncă de 15 ani, pe care au cumpărat-o din România pentru a se căsători cu fiul lor.

Drama unei minore vândută de părinţi şi sechestrată de un cuplu de români, în Spania: "O amenințau că-i iau bebelușul"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2021   •   23:53

Potrivit anchetatorilor, evenimentele au avut loc în 2013 când tânăra româncă, în vârstă de 15 ani, a fost vândută de părinți pentru a se căsători cu fiul unui cuplu de români stabilit în orașul Lucena, din Cordoba, Spania.

Ajunşi acasă la băiat, în Spania, cei doi tineri şi-au continuat relaţia fără a se căsători. La scurt timp, minora a rămas însărcinată şi în decembrie 2014 a dat naștere unui copil. 

Un an mai târziu, profitând de vulnerabilitatea tinerei, părinţii băiatului au obligat-o să cerșească și să vândă flori în Lucena, Antequera sau Osuna, luându-i întotdeauna banii obținuți.

Toată operațiunea era foarte bine pusă la punct, iar tânăra era urmărită la fiecare pas. Pentru a o convinge să cerșească, cei doi o amenințau că îi vor lua bebeluşul, uneori fiind împinsă și bătută.

În ceea ce privește bebelușul, „a fost obișnuit să șantajeze minorul, să o oblige și să o supună planurilor de exploatare și profit ale acuzatului”, se arată în hotărârea furnizată către ABC de Curtea Superioară de Justiție din Andaluzia (TSJA), citată de stiridiaspora.ro

Minora a fost salvată de o femeie care a sesizat autorităţile

Coșmarul tinerei a luat sfârșit după ce, într-o clipă de neatenție a celui care o urmărea la fiecare pas, a fost salvată de pe stradă de o femeie care a luat-o acasă şi a anunţat autorităţile.

Urmare cercetărilor şi declarațiilor tinerei, Secția a III-a Curții Provincial de Cordoba a solicitat șase ani și șase luni de închisoare pentru cei doi români acuzați de trafic de ființe umane în scopul exploatării cerșetoriei, faţă de minora de 15 ani.

La această pedeapsă, Ministerul Public a solicitat, de asemenea, un ordin de interzicere a comunicării sau abordarea victimei timp de opt ani, lucru care a fost prevăzut și de instanță în hotărârea sa.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close