Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou tip de credite în România, din 14 octombrie. Cine sunt beneficiarii şi în ce condiţii pot obţine bani fără dobândă

Un nou tip de credite în România, din 14 octombrie. Cine sunt beneficiarii şi în ce condiţii pot obţine bani fără dobândă

Românii pot beneficia de un nou tip de credite garantate de stat, din 14 octombrie, cu o perioadă maximă de rambursare de 10 ani.

Un nou tip de credite în România, din 14 octombrie. Cine sunt beneficiarii şi în ce condiţii pot obţine bani fără dobândă
Sursa foto: Colaj ec.europa.eu/wikipedia
de Alina Tănase    |    06 Oct 2022   •   09:10

Proiectele Family Start și Student Invest, sunt gata de aplicare. Primele credite vor fi acordate începând cu 14 octombrie, iar banii pot fi accesați de studenți și de familii pentru a-și acoperi diverse costuri.

Family Start și Student Invest sunt cele două programe pentru familii și tineri anunțate de ministrul familiei, Gabriela Firea.

Family Start este primul proiect prin care se acordă un credit de până la 75.000 de lei. Programul se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.

Aplicanții trebuie să fie o familie, iar salariul cumulat, sumă netă a celor doi să nu depășească 7,500 de lei. Prin acest program pot fi acoperite cheltuieli pentru organizarea nunții, a botezului, avans pentru o mașină de 7 locuri și, de asemenea, pot fi plătite și nevoi ale copilului.

Cel de-al doilea program este Student invest și se adresează studenților care pot împrumuta până la 50,000 de lei. Aceștia trebuie să aibă vârsta între 18 şi 31 de ani și să fie înscriși într-o instituție de învățământ superior pentru a fi considerați eligibili.

Cu acești bani, ei își pot plăti taxa de studii, chiria, pot da avans pentru o locuință sau își pot cumpăra materiale didactice.

Cele două programe oferă credite garantate de stat în proporție de 80 %, perioada maximă de rambursare este de 10 ani, iar la final achită tot atât cât au împrumutat. Primele cereri vor putea fi depuse începând cu data de 14 octombrie. 

 

×
Subiecte în articol: credit Family Start Student Invest
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close