Antena 3 CNN Actualitate Social Tolo.ro prezintă mărturia unui medic: ”I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă cu microbi”

Tolo.ro prezintă mărturia unui medic: ”I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă cu microbi”

Tolo.ro prezintă mărturia unui medic: ”I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă cu microbi”
Sursa foto: Foto: medicinenet.com
03 Dec 2015   •   10:21

Cătălin Tolontan a publicat pe tolo.ro mărturia unui medic de la Spitalul de Arși, care spune că oamenii care au fost salvați din focul de la Colectiv au murit ”într-o bombă cu microbi”. În urma publicării articolului, la prima oră, de la doctorul Stănculea, șeful terapiei intensive și reprezentantul oficial al Spitalului de Arși: ”Vă mulțumim mult! Sperăm ca măcar de data asta să se înțeleagă. Sînt lucruri pe care le-am tot spus, dar n-au fost auzite. Poate pentu spitalul nostru va fi mai bine”.

Medicul lucrează la Spitalul de Arși. Are vechime de aproape 17 ani în operații cu mari arși. Acest interviu este înregistrat, dar am convenit să nu furnizăm acum numele doctorului. De fapt, nici nu mai e nevoie. Pentru că, întrebați oficial, șefii Spitalului de Arși au confirmat, punct cu punct, dezvăluirile medicului, scrie tolo.ro.

– Care este lucrul pe care-l considerați cel mai important de spus publicului din tot ce s-a întîmplat cu oamenii răniți la Colectiv?
– Că mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare.

– Nu așa mor, de regulă, oamenii cu arsuri grave?
– În lumea civilizată, nu. Nu vreau să invoc acum studii din SUA și nici să intrăm în cifre, dar acolo rata de supraviețuire este mult mai mare.

-  Dar bacteria piocianic exista înainte de Colectiv.
– Sigur că exista. Tocmai asta e problema! La Spitalul de Arși oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anunțate familiile din primele zile, ca să aibă opțiunea de a-i transporta în străinătate?!

Continuarea pe tolo.ro.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close