Antena 3 CNN Actualitate Social Tragedie în lumea teatrului românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

Tragedie în lumea teatrului românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

Tragedie în lumea teatrului românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață
15 Mar 2018   •   17:25

Regizorul artistic Vasile Manta s-a stins din viaţă la puţin timp după ce a împlinit 68 de ani. 

Cu o impresionantă activitate începută încă de la vârsta de 9 ani, Vasile Manta şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului radiofonic, peste 4 decenii fiind pe rând interpret, regizor tehnic, realizator, inginer de sunet şi regizor artistic, absolvind pe rând Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică, şi Facultatea de regie Teatru, Academia de Arte Luceafărul. A obţinut diploma de licenţă la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş şi ulterior doctoratul în specialitatea Teatru, informează dcnews.ro.

Prin cei peste 40 de ani de activitate neîntreruptă a îmbogăţit teatrul naţional radiofonic cu regia artistică şi coloana sonoră a mii de spectacole şi emisiuni scenarizate la care se adaugă sute de roluri interpretate în faţa microfonului în perioada copilăriei.

Vasile Manta a făcut parte din echipele de realizatori a numeroase piese premiate de UNITER, obţinând şi distincţii internaţionale. A lucrat alături de mari regizori şi importanţi profesionişti de radio şi, asemeni acestora, Vasile Manta şi-a adus contribuţia şi o valoroasă amprentă artistică, întreaga sa carieră profesională fiind o sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru toţi colegii săi.

×
Subiecte în articol: regizor deces cinematografie
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close