Antena 3 CNN Actualitate Social Tragedie în Sibiu. Diana, tânăra de 24 de ani, a murit din cauza meningitei. Fata a stat 19 zile în moarte cerebrală

Tragedie în Sibiu. Diana, tânăra de 24 de ani, a murit din cauza meningitei. Fata a stat 19 zile în moarte cerebrală

Tragedie în Sibiu. Diana, tânăra de 24 de ani, a murit din cauza meningitei. Fata a stat 19 zile în moarte cerebrală
25 Ian 2019   •   09:55

O tânără de 24 de ani a decedat, în cursul nopţii de joi spre vineri, în Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde se afla în moarte cerebrală de 19 zile după ce a fost diagnosticată şi tratată de meningită, potrivit unui comunicat de presă al spitalului remis AGERPRES. 

"În cursul nopţii trecute, inima pacientei diagnosticată cu meningită şi aflată în moarte cerebrală, s-a oprit la ora 2,50 (asistolie). Reamintim că, din data de 6 ianuarie, tânăra fost declarată în moarte cerebrală, situaţie în care un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. De atunci, pacienta s-a aflat într-o stare ireversibilă, conectată la aparate, funcţiile cardio-respiratorii fiind susţinute în mod artificial în toată această perioadă în care s-a continuat aplicarea tratamentului. (...) Este un caz dramatic în care medicii SCJU Sibiu au făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere uman şi medical pentru salvarea vieţii pacientei, dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Dumnezeu s-o odihnească!", se arată în comunicatul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

Directorul unităţii medicale, Cornel Benchea, a precizat că tânăra, care a fost transferată de la Spitalul Militar pe 4 ianuarie, a beneficiat de "tratamentul corect". 

Familia fetei a declarat că aceasta a fost răcită în luna decembrie, după care s-a dus în Turcia să petreacă Revelionul cu prietenul ei şi a mers la spital la câteva zile după ce s-a întors acasă, la Sibiu, când a făcut febră mare şi a acuzat dureri mari de cap. Iniţial, tânăra a fost consultată la Spitalul Militar, de unde a fost transferată în stare gravă, cu o ambulanţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde a intrat în moarte cerebrală după două zile de tratament. 

Medicii de la SCJU au reuşit să salveze, în 2016, viaţa unui băiat diagnosticat cu acelaşi tip de meningită. 

"Există mai multe tipuri de meningită, unele produse de bacterii, altele de virusuri, cu procente diferite de mortalitate şi sechele. La SCJU Sibiu s-a mai consemnat un singur caz de meningită de tip meningococic în anul 2016, care a fost rezolvat favorabil", a declarat Cornel Benchea. 

În anul 2018, în judeţul Sibiu au fost înregistrate două cazuri de deces de meningită, la doi copii, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: deces moarte cerebrala meningita Sibiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close