Antena 3 CNN Actualitate Social Traian Băsescu, reacţie la condamnarea fiicei sale: „Mulţi au furat milioane și sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”

Traian Băsescu, reacţie la condamnarea fiicei sale: „Mulţi au furat milioane și sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”

Traian Băsescu s-a arătat revoltat de condamnarea la 5 ani de închisoare a fiicei sale, Ioanei Băsescu, în dosarul privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. El a declarat că nu înțelege cum funcționează sistemul judiciar.

Traian Băsescu, reacţie la condamnarea fiicei sale: „Mulţi au furat milioane și sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    05 Apr 2021   •   21:24

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție. Ea a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.

 În același dosar, Elena Udrea, a primit o condamnare de 8 ani de închisoare cu executare (instigare la luare de mită şi spălare a banilor).

„Nu a primit niciun ban”

 „Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni! a spus Traian Băsescu pentru Realitatea Plus.

Stenograma care o înfundă pe Ioana Băsescu. ”Tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atât!”

Motivare spectaculoasă în cazul condamnărilor Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a precizat în direct la Antena 3 că va face plângere penală pe numele judecătoarei care a condamnat-o pe motiv ca sentința este, de fapt, "un abuz inimaginabil".

"FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Păi, şi eu ce fac? Ce le zic ăstora? Eu ce le zic lor? Ce măduc eu să le spun lor mâine?

BĂSESCU IOANA: Dar cine te cheamă mâine.?

FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Antifrauda!

BĂSESCU IOANA: Auzi, tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atâta!

FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Care 200 de mii de euro? Care 200 de mii de euro?!

BĂSESCU IOANA: Atâta ţi-au rămas, băiatule!

FRANCESCO GIOVANNI MARIO: Nu sunt. Trebuiau declaraţi şi plătiţi la stat şi au rămas şi din banii ăia, înţelegi? Sunt 55 de mii de lei cu care s-a plătit excursia noastră în Cuba, nu în China!

BĂSESCU IOANA: În Cuba!”

Acesta este doar un fragment dintr-o stenograma care apare în motivarea sentinței în dosarul în care Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de instigare la delapidare şi la spălarea banilor.

Din discuţia dintre Ioana Băsescu şi fostul său iubit, Francesco Giovani, reiese că cei doi nu pot justifica banii primiți de la o societate iar pentru ei nu au prestat vreun serviciu în schimb. Iar pe banii respectivei firme cei doi au mers și într-o excursie în Cuba.

Elena Udrea: ”O să-i fac o plângere penală și o sesizare la CSM, să vedem, poate cineva o trage la răspundere!”

În același dosar, și Elena Udrea este acuzată de mai multe infracțiuni. După publicarea motivării deciziei de condamnare a sa, Udrea a răbufnit, precizând că o va da în judecată pe judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, cea care a pronunțat sentința.

”O să-i fac o plângere penală și o sesizare la CSM, să vedem, poate cineva o trage la răspundere!”

Udrea considera că motivarea este absurdă și că judecătoarea nu poate explica cum a condamnat-o pentru niște fapte care la momentul comiterii nu reprezentau infracțiuni potrivit legislației penale.

”E o chestiune pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum. În rechizitoriul faptelor respective, la spalare de bani, care au determinat și luare de mită, sunt de fapt fapte din 2012!”, a explicat Adina Anghelescu la Antena 3. 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close