Antena 3 CNN Actualitate Social Transportatorii amenință cu noi proteste dacă Guvernul nu va returna o cotă din acciza încasată din carburanți

Transportatorii amenință cu noi proteste dacă Guvernul nu va returna o cotă din acciza încasată din carburanți

Transportatorii amenință cu noi proteste dacă Guvernul nu va returna o cotă din acciza încasată din carburanți
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
05 Sep 2017   •   14:57

Federaţia Operatorilor Români de Transport - FORT - a transmis marţi, Guvernului, o solicitare în vederea rambursării unei cote din acciza încasată din carburanţi către transporturile comerciale.

”În cazul în care şi această solicitare va fi tratată cu aceeaşi lipsă de interes, ne vom afla în situaţia în care, la solicitarea transportatorilor să organizăm ample manifestaţii de protest”, se precizează într-un comunicat al FORT.

Reprezentanţii operatorilor de transport consideră că „numai o astfel de măsură poate redresa încasările la bugetul de stat, menţinând totodată competitivitatea sectorului de transporturi româneşti, sector aflat pe locul șase în topul contribuitorilor, în raport cu ceilalţi transportatori europeni”.

În scrisoarea transmisă premierului, FORT arată că transportatorii rutieri din România „sunt din nou puşi într-o situaţie dificilă odată cu adoptarea modificărilor privind acciza la carburant, în principal din cauza faptului că nu pot transfera în tarifele prestate/km, influenţa în costul operaţional”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: transportatori proteste carburanti guvern
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close