Antena 3 CNN Actualitate Social Transportatorii au reluat activitatea. Lucian Şova: Ceea ce se întâmplă e un boicot organizat

Transportatorii au reluat activitatea. Lucian Şova: Ceea ce se întâmplă e un boicot organizat

Transportatorii au reluat activitatea. Lucian Şova: Ceea ce se întâmplă e un boicot organizat
11 Oct 2018   •   14:14

Update: Greva transportatorilor s-a încheiat, iar cursele au fost reluate. Decizia de suspendare a protestului vine după ce ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a primit o palmă chiar de la colegii săi din Parlament, care au decis să se implice în scandal. 

Ministrul Transporturilor spune că nu este vorba despre o grevă, ci de un boicot al firmelor care vor să menţină monopolul.

„De aceea, am început elaborarea unui proiect de ordin de ministru care să reglementeze activitatea de transport de persoane pe curse regulate interjudeţene. Acest proiect a parcurs toate etapele de dezbatere publică. Acest ordin îşi propune eliminarea exclusivităţii de o firmă deţinută pe un traseu, dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru pasageri şi concurenţă în piaţă”, a explicat Lucian Şova.

„Ceea ce se întâmplă azi e un boicot organizat care vizează menţinerea unor monopoluri”, a mai spus Şova.

Știrea inițială

Se anunţă haos, joi, în mai multe judeţe din ţară. O parte dintre transportatori intră în grevă generală după negocierile eşuate cu ministrul Lucian Şova.

Acestia sunt nemulţumiţi de noile reguli pe care Guvernul le pregăteste pentru cei care vor să transporte călători.

Din acest motiv, sute de autocare, autobuze şi microbuze nu vor circula astăzi iar peste trei milioane de oameni vor fi afectaţi.

Greva a provocat scandal şi între transportatori. Asta pentru că nu toate microbuzele şi autocarele au fost trase pe dreapta. Sunt unele firme care au refuzat să participe la acţiunea de protest şi vor să aştepte până când ministerul Transporturilor spune clar dacă are o soluţie. 

Ministrul Lucian Şova este chemat în Parlament să dea explicaţii despre ordonanţa care a provocat protestul transportatorilor.

Ministrul a fost chemat la Comisia de Transporturi chiar de colegul său de partid, deputatul Marius Sorin Bota, care consideră că Lucian Şova a înţeles greşit directiva europeana privind liberalizarea transportului public şi afirmă că parlamentarii nu sunt de acord cu forma actuală a ordinului privind relicenţierea firmelor de transport persoane care operează pe trasee interjudeţene.

Potrivit lui Marius Sorin Bota, ministrul nu a ţinut cont de discuţiile privind politica tranportului în comun care au avut loc în inteiorul PSD.

×
Subiecte în articol: transportatori grevă romani
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close