Antena 3 CNN Actualitate Social Trei persoane au fost arestate preventiv în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”

Trei persoane au fost arestate preventiv în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”

Trei persoane au fost arestate preventiv în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Iul 2017   •   15:56

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru luare de mită în cazul a doi informaticieni și a unei profesoare. De asemenea, faţă de alţi trei profesori, judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”, în care au fost vizaţi profesori şi studenţi de la universităţile "Vasile Goldiş" şi "Aurel Vlaicu" din Arad, potrivit news.ro.

În cauză au fost făcute 106 percheziţii domiciliare, în urmă cărora au fost ridicate sume de bani totalizând peste 350.000 de euro. Anchetatorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr total de 36 de persoane, faţă de nouă dintre acestea dispunându-se măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în cursul zilei de 26 iulie 2017. Dintre cele nouă persoane, patru sunt cadre didactice care au interdicţia de a mai activa în respectivele universităţi pe perioada pentru care a fost dispus controlul judiciar.

Totodată, procurorii au dispus, joi, măsura controlului judiciar pentru alţi doi studenţi, acuzaţi de dare de mită.

Potrivit procurorilor, mai multe cadre didactice din cadrul celor două instituţii de învăţământ au cerut şi primit bani şi bunuri cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă.

×
Subiecte în articol: arestat diplome studii dosar
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close