Antena 3 CNN Actualitate Social TVA-ul la serviciile turistice scade la 5%

TVA-ul la serviciile turistice scade la 5%

TVA-ul la serviciile turistice scade la 5%
29 Oct 2018   •   12:17

De la 1 noiembrie, cota de TVA la serviciile turistice scade la 5% faţă de nouă procente, cât este în prezent. Această măsură economică a fost luată prin ordonanţa de urgenţă, adoptată de guvern, la începutul acestei luni, cu scopul de a stimula dezvoltarea turismului şi reducerea evaziunii fiscale. 

Ordonanţa stabileşte reducerea cotei de TVA pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, scrie radioresita.ro. 

De scăderea TVA mai beneficiază serviciile de restaurant şi de catering și  activităţile din industria recreativă, respectiv pentru permiterea accesului în parcuri de distracţie şi parcuri recreative, dar şi utilizarea facilităţilor sportive pentru practicarea sportului, de exemplu, sălile de fitness.

Ordonanţa mai prevede şi eliminarea redevenţelor pentru apa termală şi minerală în sectorul balnear, astfel că turismul va avea de la 1 noiembrie cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice.

×
Subiecte în articol: servicii TVA scadere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close