Antena 3 CNN Actualitate Social Ultimele ambiţii ale lui Ceauşescu pentru România. Cât voia să crească salariile în anii 90

Ultimele ambiţii ale lui Ceauşescu pentru România. Cât voia să crească salariile în anii 90

 Ultimele ambiţii ale lui Ceauşescu pentru România. Cât voia să crească salariile în anii 90
15 Iun 2018   •   13:28

Planurile de dezvoltare ale ţării stabilite în 1989 prevedeau creşteri în toate domeniile de activitate. Obiectivele cincinalului 1991-1995 au fost trasate într-un document adoptat la Congresul al XIV-lea (ultimul) al PCR. Ştiri pe aceeaşi temă Un nou complex rezidenţial se ridică în nordul Capitalei.

Creşterea nivelului de trai era o componentă a propagandei comuniste în anii 80. Astfel, în 1989 era adoptat „Programul Directivă al Congresului al XIV-lea al PCR cu privire la dezvoltarea economico-socială a României în cincinalul 1991-1995 şi orientările de perspectivă pînă în anii 2000-2010”, unul din capitole rezumând indicatorii sociali prognozaţi pentru următorul cincinal. Astfel, pornind de la estimarea că populaţia totală a României în anul 1995 va depăşi 24 de milioane locuitori, regimul stabilea că trebuie create noi locuri de muncă. O ţintă era ca la finalul perioadei de referinţă, aproape 70% din populaţia activă (peste 8 milioane de persoane) să o reprezinte însă personal muncitor, cel angajat direct în producţie, scrie Adevarul.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close