Antena 3 CNN Actualitate Social Ultimele vești de la meteorologi. Cod portocaliu de vreme extremă în România

Ultimele vești de la meteorologi. Cod portocaliu de vreme extremă în România

Ultimele vești de la meteorologi. Cod portocaliu de vreme extremă în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Oct 2017   •   17:17

Este vreme extremă în toată țara. Este cod portocaliu de viscol și meteorologii avertizează că se va depune un strat consistent de zăpadă.

„Pe lângă avertizarea codul portocaliu pentru județele Timiș și Arad, care sunt prevăzute pe arii extinse. Sunt afectate și câteva localități din județele Cluj și Sălaj, cu o viteză a vântului care poate depăși și 90 de km/oră. Dar județele Alba și Mureș vor fi vizate”, a spus Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM.

„Ne-am confruntat cu ninsori serioase în judeţele de munte care se aflau sub avertizare meteorologică Am avut vânt puternic şi avem în continuare. Faptul acesta a condus la căderi de arbori pe anumite drumuri naţionale şi judeţene, fapt ce a afectat şi traficul rutier. La nivelul ţării, până acum, efecte ale ninsorii şi viscolului sunt înregistrate în 12 localităţi, iar acestea constau fie în probleme cu alimentare cu energie electrică, fie în căi rutiere blocate sau închise. Important este că nu sunt persoane în pericol şi nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei, nu sunt înregistrate localităţi izolate. Suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii'', a declarat Carmen Dan.

Ministrul a admis că sunt ''câteva probleme punctuale'' pe anumite porţiuni de drumuri unde, din cauza viscolului, au căzut arbori care au împiedicat intervenţia utilajelor de deszăpezire'' şi, de asemenea, au fost situaţii de blocaje cauzate de conducătorii auto care nu aveau anvelope de iarnă. 

''O astfel de situaţie a fost în judeţul Maramureş, unde, dimineaţă, mai mulţi şoferi au aşteptat ca cei fără anvelope de iarnă să fie degajaţi din drum'', a completat Carmen Dan. 
 

×
Subiecte în articol: meteo România cod portocaliu vreme extrema
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close